De mixed teamrelay (MTR) is volgend jaar een nieuw onderdeel tijdens de Olympische Spelen in Tokio en TeamNL Triathlon is hard op weg zich te kwalificeren. Maar ook als je niet het niveau hebt voor de Olympische Spelen, kun je kennis maken met dit spectaculaire onderdeel waarin teams – bestaande uit twee mannen en twee vrouwen – in estafettevorm vier keer een supersprinttriathlon (300 meter zwemmen, 6,5 km fietsen, 1 km) afleggen.

Op zondag 26 mei is de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West het decor voor een gemengde teamestafette voor volwassenen en jeugd (deel uitmakend van het Forte Jeugd- en juniorencircuit). De wedstrijd staat open voor gelegenheidsteams en clubteams. Dus verzamel je clubmaatjes of triathlonvrienden en schrijf je in voor dit unieke evenement in onze hoofdstad!

Kwalificatie voor het EK voor clubteams
Teams die bestaan uit leden van dezelfde vereniging maken bovendien kans op kwalificatie voor het EK Mixed Relay Clubs op 5 en 6 oktober in Lissabon. Twee seniorenteams kunnen zich plaatsen voor deze Europese titelstrijd en één juniorenteam. De uitslag in Amsterdam is leidend voor kwalificatie voor het EK in Lissabon.

Schrijf je nu in met een team van 2 dames en 2 heren aan de Mixed Team Relay!

Meer informatie voor jeugd- en juniorenteams is hier te lezen.

Tevens onderdeel van Benelux Mixed Team Relay Cup
De Mixed Team Relay op 26 mei 2019 bij de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West is onderdeel van de Benelux Mixed Team Relay Cup, 4 wedstrijden gehouden in de Benelux. Alles onder dezelfde teamnaam, de teamleden mogen anders zijn. Hoe meer wedstrijden, hoe meer punten.