Op zondag 7 juni 2020 barst het jaarlijkse triathlon spektakel aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West, waar breedtesport en topsport samen gaan, weer los. Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de 15e Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West.

Programma en afstanden

Naast de Sprint of de Olympisch Afstand is het ook mogelijk om in teams te starten! Nieuw dit jaar is een aparte start voor Business Teams en teams op de Sprint afstand. Verder op de agenda staan de Scholierentriathlon en de Sloterplas Swim.

Tijd Serie Zwemmen Fietsen Lopen
Ochtend Divisie sprint 0,75 km 20 km 5 km
Ochtend Divisie sprint 0,75 km 20 km 5 km
Ochtend Divisie sprint 0,75 km 20 km 5 km
Ochtend Scholieren 0,2 km 6,6 km 1 km
Middag Olympic Distance 1,5 km 40 km 10 km
Middag Sprint 0,75 km 20 km 5 km
Middag Team Sprint (+Business) 0,75 km 20 km 5 km
Middag Sloterplas Swim 0,75 / 1,5 of 3 km

De prijsuitreiking is 45 á 60 minuten na de binnenkomst van de eerste atleet.

Wees op tijd

Een uur voor aanvang aanwezig zijn is geen overbodige luxe. Startnummer ophalen, fietscontrole, parcours checken, warming-up en wetsuit aantrekken kost nou eenmaal tijd.

Je startnummer ophalen doe je op het evenemententerrein:

  • Zaterdag 6 juni 2020 [tussen 12:00 – 14:00 uur]
  • Wedstrijddag zondag 7 juni 2020 vanaf 08:00 uur

Je moet je uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd gemeld hebben in de wisselzone voor de fietscontrole. Een helm op is verplicht. De briefing is 20 minuten voorafgaand aan de wedstrijd in de wisselzone. Inzwemmen kan circa 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

Parkeren/ bereikbaarheid

Kom je met de auto? Parkeren is gratis via de Troelstralaan, aan de Dokter Meurerlaan en Willinklaan (Sportpark Ookmeer; zie Google Maps). Laat geen waardevolle spullen achter in je auto.

Parcours

Het zwemparcours is een driehoek en wordt aangegeven door verschillende boeien. Bij de zwemuitgang volg je de korte route naar de wisselzone. Let op! Zet eerst je helm op, daarna is het pas toegestaan om je fiets uit de rekken te pakken. Aan de andere kant verlaat je de wisselzone en begint het fietsparcours.

Het hele fietsparcours is autovrij. Check van te voren goed het aantal ronden dat je moet fietsen en houd rechts, zodat snellere deelnemers eenvoudig kunnen inhalen. Als je klaar bent met fietsen kom je weer terug in de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is verboden en let op, eerst je fiets terug in de rekken en daarna je helm af! Na het fietsen begint het hardlopen. Ook bij het hardlopen geldt dat je rechts moet houden.

Succes! Bij de finish krijg je een mooi aandenken.

WISSELZONE + EVENEMENTENTERREIN

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Gebruik een startnummerband

Het door de organisatie verstrekte startnummer dient ongevouwen, volledig (ongewijzigd) en leesbaar te worden gedragen. Tijdens het fietsen wordt het startnummer op de rug gedragen, tijdens het hardlopen aan de voorkant.
Tip: gebruik bij het fietsen en lopen een elastische nummerband.

Wetsuit huren

Heb je geen wetsuit, maar wil je er (nog) geen aanschaffen? Dan is een wetsuit huren een goed idee! Veel triatleten zwemmen graag in een wetsuit. Bij kouder water geeft het extra warmte. Daarnaast zorgt een wetsuit voor een betere ligging in het water, waardoor je sneller bent en het minder energie kost. Klik hier voor meer informatie en om een wetsuit te huren.

Doe een trisuit aan

Met een trisuit hoef je niet om te kleden in de wisselzone. Wel zo handig! Het is niet toegestaan om met ontbloot bovenlichaam de wedstrijd te volbrengen. Het dragen van een headset (bv. voor een muziekspeler of mobiele telefoon) is tijdens de wedstrijd ook niet toegestaan. Verder is naaktheid verboden, ook in de wisselzone.

Temperatuur en kwaliteit zwemwater

Temperatuur (25-05 ochtend 18,1 graden)

Er wordt gezwommen in de Sloterplas. De verwachting is dat de watertemperatuur ligt tussen de 16 en 20 ° C. De watertemperatuur wordt op de wedstrijddag bekendgemaakt door de NTB-wedstrijdleider (NTB = Nederlandse Triathlon bond). Hieronder de regels omtrent wetsuit gebruik:

  • Temperatuur onder de 16 graden: wetsuit verplicht
  • Temperatuur tussen de 16 en 22 graden: wetsuit niet verplicht, maar wel toegestaan
  • Temperatuur boven de 22 graden: wetsuit verboden

Kwaliteit zwemwater

Er is sprake geweest dat de Sloterplas niet voldoende goed is om in te zwemmen.
Waternet raad het het zwemmen alleen (kwaliteit slecht) af bij de Varkensbaai (Sloterstrand).

De waterkwaliteit van onze triathlon locatie (open/diepe water) in de Sloterplas is goed om in te zwemmen.

Stayeren niet toegestaan (bij recreatieve wedstrijden).

Het is niet toegestaan om in een groep te fietsen (stayeren is in een groep fietsen). Houd een afstand van minimaal 12 meter ten opzichte van de voorkant van het voorwiel van de fietser voor je (ofwel 10 meter afstand tussen jouw voorwiel en de voorganger). Bij de Mixed Team Relay is stayeren wel toegestaan.

IMG_4874

Tijdregistratie 

Voor de tijdregistratie wordt gebruikgemaakt van My Laps. De chip dient voor de start met behulp van een enkelbandje aan de linker enkel te worden bevestigd! De enkelband zit in het deelnemerspakket. Na afloop worden hier de uitslagen getoond.

Tijdslimieten

Er is een tijdslimiet van 45 minuten bij het zwemonderdeel van de Olympische Afstand triathlon. Bij de andere onderdelen en startseries niet.

Prijzen

Na de finish is de prijsuitreiking. Dus ga niet te snel weg! Per afstand zijn er prijzen overall (dames en heren) en per leeftijdscategorie bloemen. De verschillende categorieën zijn: senioren, senioren 40+ en senioren 50+. Bij de triowedstrijden zijn er prijzen in natura voor dames- en herenteams.
De prijsuitreiking is 45 á 60 minuten na de binnenkomst van de eerste atleet.

Vrijwilligers gezocht

Om een mooi triathlon spektakel aan de Sloterplas neer te zetten hebben we tijdens de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West altijd veel mensen nodig om een mooi evenement neer te zetten. Ken je iemand of heb je interesse om te helpen?

Stuur een e-mail naar: info@triathlonnieuwwest.nl. Schrijf in de mail: je naam, email, motivatie, waar je zou willen helpen (bijv. op- en/of afbouw, administratie, pers, parcoursen, transport, wisselzone, etc.), je beschikbare datum/data en tijd(en) en eventuele opmerkingen en aanvullingen. Er wordt z.s.m. contact met je opgenomen. Bij voorbaat dank!

Reglementen

De Reglementen van de NTB / ITU zijn van toepassing.
Link: Wedstrijdreglement.

HOOFDSPONSORS

SUBSPONSORS